Strand Domburg

Een van de leukste stranden van Nederland vind je in Domburg. Dit komt vooral omdat dit strand bij een van de bekendste badplaatsen van Nederland ligt. Maar ook het strand zelf is een mooi zandstrand zoals je dat alleen in Zeeland ziet. De leuke gekleurde strandhuisjes maken het af. Het kan er wel druk zijn, omdat Domburg […]

Een van de leukste stranden van Nederland vind je in Domburg.

Dit komt vooral omdat dit strand bij een van de bekendste badplaatsen van Nederland ligt. Maar ook het strand zelf is een mooi zandstrand zoals je dat alleen in Zeeland ziet. De leuke gekleurde strandhuisjes maken het af. Het kan er wel druk zijn, omdat Domburg nu eenmaal zo populair is. En dat is niet voor niets. Al sinds vroeger komen hier vooraanstaande en adelijke Zeeuwen baden. In 1834 werd de badplaats voor het eerst echt ‘in gebruik genomen’, toen twee Middelburgse families er met badkoetsen een zeebad namen.

Zelfs als het waait – wat nog weleens voorkomt aan de Nederlandse kust – is strand Domburg erg populair. Je zet een blauw-wit scherm op en loopt tijdens jouw dagje strand gewoon lekker vaak Domburg zelf in. Hier vind je leuke winkels, koffie en lunchtentjes en er zijn restaurants te over. Vergeet niet een ijsje te eten terwijl je rondslentert tussen de oude en nieuwe chic van Nederland.

Wil je  slapen op het strand van Domburg, kijk dan eens hier:

Strandslaaphuisjes op het Noordduine Strand bij Domburg

 

Favoriete strandtenten Domburg