Hoofdstad van Zeeland

Middelburg is een middelgrote stad die in 2017 vierde, dat ze 800 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen. De stad is oorspronkelijk ontstaan in de 9e eeuw en is tijdens de tweede wereldoorlog enorm verwoest omdat hier in 1940 langer tegen de Duitsers werd doorgevochten dan in de rest van Nederland. Het meeste is tijdens de oorlog weer opgebouwd.

De gemeente Middelburg bevat 1150 rijksmonumenten. Door al die prachtige monumenten is het een fijne romantische stad waar veel kromme straatjes doorheen lopen en prachtige gebouwen te bewonderen zijn.

In de zomer is Middelburg een ware trekpleister voor dag-toeristen uit eigen land, Duitsland, België enz.. Mensen komen graag naar Middelburg als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn aan aan de Walcherse kust. Ook zeilers leggen in de zomer graag hun boten aan in de binnenhaven van Middelburg.

Veere, Domburg, Oost-en West Kapelle, Zoutelande, Dishoek en Vrouwenpolder liggen allemaal op ‘fietsafstand’ van Middelburg. Overal op Walcheren worden fietsen en tandems verhuurd. In Middelburg is er een heuse Cycle Hub met fietscafé waar je naast gewone fietsen, bakfietsen of tandems kunt huren.

De binnenstad van Middelburg is niet al te groot maar heeft genoeg te bieden aan bezienswaardigheden, leuke koffietentjes en restaurants. Op de markt waar het Stadhuis staat zijn vaak bijzondere dingen te doen en in de winter wordt hier altijd een schaatsbaan gebouwd.

Middelburg is de moeite waard om te bezoeken, zoek direct een vakantiehuis in Middelburg!