Restaurants in Middelburg

De 10 leukste restaurants in Middelburg ’t Vliegend Hert Dam 61 in Middelburg, website Net nieuw in Middelburg is ’t Vliegend Hert. Dit restaurant zit samen met een mooie wijnbar en wijnwinkel in een prachtig gerestaureerd pand aan het Damplein in hartje Middelburg. Het concept van het restaurant is duidelijk. Wijn & spijs combinaties: combineer […]

De 10 leukste restaurants in Middelburg

’t Vliegend Hert

Dam 61 in Middelburg, website

Net nieuw in Middelburg is ’t Vliegend Hert. Dit restaurant zit samen met een mooie wijnbar en wijnwinkel in een prachtig gerestaureerd pand aan het Damplein in hartje Middelburg.

Het concept van het restaurant is duidelijk. Wijn & spijs combinaties: combineer heerlijk eten met de lekkerste wijnen waardoor het samen extra bijzonder smaakt. Het pand is prachtig verbouwd en het restaurant heeft een warm trendy interieur. Je kunt in het restaurant zelfs wijn uit de winkel geserveerd krijgen, origineel idee!

De kaart bestaat uit mooie – niet al te grote – gerechten die met liefde zijn bereid. Het is altijd fijn als de obers  wijnkennis in huis hebben en dat is hier natuurlijk het geval.

Restaurantje Nummer 7

Rotterdamsekaai 7, Middelburg – website

Restaurantje nummer 7 zit in een monumentaal pand uit de 17e eeuw in de buurt van het het Damplein. Het was vroeger een woonhuis en dat zie je nog in het interieur en hierdoor voelt het ook echt alsof je in een huiskamer zit. Als je zin hebt in een heerlijke avond uit en gastronomisch verwend wilt worden, dan is dit jouw adres. Van aperitief tot digestief kun je lekker rustig tafelen. Restaurantje nummer 7 serveert veel lokale producten, bijvoorbeeld uit de Oosterschelde of de Noordzee.

Naast de heerlijke gerechten kun je hier ook genieten van de mooiste wijnen die gevonden zijn bij vaak wat onbekendere kleine wijnhuizen. Laat je verrassen door dit intieme restaurantje!

De Gouden Bock

Damplein 17, Middelburg – website

Dit leuke restaurant op het Damplein bestaat inmiddels 15 jaar. Dit is echt een plek waar je graag naartoe gaat. Er heerst een ongedwongen sfeer en er wordt lekker eten geserveerd. Van Oosterscheldekreeft tot Zeeuws lam, restaurant de Gouden Bock maakt graag gebruik van de goede dingen die het mooie Zeeland te bieden heeft. De chef maakt gebruik van producten als zelf-geoogste zeewier, zelf gerookte zalm en eigengemaakt zuurdesembrood. Kortom, heerlijk vers eten in een warme omgeving voor een eerlijke prijs.

In de zomer kun je hier heerlijk lunchen onder de charmante blauwe luifels.

 Restaurant Scherp

Wijngaardstraat 1-5, Middelburg (parkeren op het Bodenplein) – website 

Achter het stadhuis vind je restaurant Scherp dat is gevestigd in 3 aaneengrenzende pandjes wat de zaak een bijzonder en erg charmante uitstraling geeft.  Laat je een avond in de watten leggen door de chef en gastvrouw, die je een heerlijke gastronomische avond zullen bezorgen voor een een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding. Speciaal aan te bevelen is het 5 gangen verrassingsmenu.

Restaurant Scherp is volgens Tripadvisor het beste restaurant in Middelburg, dat laten ze zich natuurlijk niet snel ontnemen.

Sinds 2015 kun je naast het restaurant ook overnachten in de bijbehorende B&B: Slapen bij Scherp.

De Gespleten Arent

Vlasmarkt 25-27, Middelburg –  website

Ga voor het beste

De Mug

Vlasmarkt 54-56, Middelburg –  website

De Mug is een super gezellige bruine kroeg waar je gewoon ook goed kunt eten.  Je kunt kiezen uit een simpele maar lekkere daghap of het wat serieuzer aanpakken en een drie gangen menu kiezen. Als dessert kun je hier nog zo’n lekkere ouderwetse Dame Blanche krijgen. Er wordt gekookt met vooral biologische streekproducten dus ook nog verantwoord.

Er hangt een hele fijne café sfeer, de mensen kennen elkaar uit de buurt en het personeel is vriendelijk. Er worden aan de bar veel bieren geschonken, waaronder natuurlijk ook het eigen ‘Mug bitter’. Dit bijzondere bier wordt volgens eigen recept gebrouwen op Zeeuwse bodem bij De Scheldebrouwerij.

Er is ook vaak live muziek De Mug!  Schrik niet als je plotseling in een jam sessie terechtkomt.

Brasserie De Drukkery

Markt 51, Middelburg – website

De Drukkery is de bekendste boekhandel in Middelburg en zit midden op de markt. Zorg dat je lekker de tijd hebt als je hier naartoe gaat. Je kunt hier namelijk heerlijk struinen langs boeken, tijdschriften, muziek en cadeautjes. Aan de muren hangt wisselende kunst en in de brasserie kun je tussendoor gezellig lunchen. Op donderdagen is er ook een wekelijks wisselend driegangenmenu.

In de brasserie zijn soms ook optredens.

The Roosevelt

Hildernisse

De Eetkamer